Yrittäjä itse

KuCa Kaivaa? Camilla Kuivalainen!

Olen vuonna 1989 syntynyt maanrakennusalan yrittäjä Jokikunnasta. 16-17-vuotiaana toimin hevostenhoitajana Karjalohjalla ja myöhemmin Inkoossa. Alan matalan palkkatason vuoksi lähdin avoimin mielin kohti uusia tuulia.

Eri aloja pohdittuani ja kokeiltuani löysin maanrakennusalan ja pääsin töihin oppisopimuksella vuonna 2007. Ala oli tuolloin itselleni vielä hyvin tuntematon, mutta koulutus ja monipuoliset työtehtävät, kuten erilaisten koneiden ajaminen, antoivat hyvät edellytykset uuden oppimiselle ja ammattitaidon kehittymiselle.

Valmistuin Työtehoseuran Rajamäen toimipisteestä maanrakennuskoneenkuljettajaksi vuonna 2009

Samaan aikaan kävin Nummelan Luksiassa ajoneuvoyhdistelmänkuljettajan koulutusta, jonka kuitenkin jätin kesken heti CE-ajoluvan saatuani.

Vuonna 2011 perustin toiminimen ”tmi KuCa Kaivaa” ja ostin ensimmäisen kaivinkoneeni. Tein kaivuutöitä omalla kalustollani vain sivutoimisena palkkatyöni ohella: pienimmät työmaat olivat kukkapenkkien kaivuita, jotka tosin olivat ihan loistavia aloittelevalle yrittäjälle! Vuonna 2013 tulin lomautetuksi palkkatöistäni ja aloitin kokopäiväisenä yrittäjänä.

Vuonna 2015 lähdin liikennelupakurssille, joka mahdollisti myös kuorma-autolla työskentelyn omiin nimiin. Sen jatkoksi suoritin Työtehoseuran pihasuunnittelukurssin vuonna 2017: olin suunnitellut ja toteuttanut jo siihen mennessä maastoiltaan erilaisia pihoja, ja nyt sain käytännön lisäksi myös teknisen puolen piirustusten osalta kuntoon.

2017 on urani varrella tärkeä vuosi myös siksi, että silloin Tmi KuCa Kaivaa muuttui osakeyhtiöksi, ja palkkasin ensimmäisen vakituisen työntekijän yritykseeni.

Yritykseni tarjoamien kaivuu- ja muiden pihatöiden lisäksi olen parhaimmillani asiakaspalvelussa. Avoimen, rehellisen ja huumorintajuisen luonteeni vuoksi tulen sujuvasti juttuun asiakkaideni kanssa. Työn tilaajana sinun ei tarvitse miettiä, mitä uskallat tai kehtaat kysyä, koska tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan!

Viikonloput pyrin pyhittämään vapaa-ajakseni. Harrastuksiini kuuluu kahden hevoseni ja kissojeni kanssa puuhaileminen. Lemmikkieläimeni ja niihin keskittyminen suo minulle vapaa-ajalla hengähdystauon maanrakennustöistäni ja tuo sopivaa vastapainoa arjen aherrukselleni. Työn ja vapaa-ajan sopiva suhde pitää mieleni virkeänä ja uskon, että
tyytyväinen yrittäjä saa työllään aikaan tyytyväisiä asiakkaita!

KuCa Kaivaa mediassa

Egcon 2018

Vihdin uutiset 2022

Work table – asiakaskokemuksia

Koneviesti 2021

KuCa Kaivaa Oy,  Instagram